Maastakäsittelyn verkkokurssi 1

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
59€
Aloita
Hanki tästä  Sisältää opetusvideoita

Kohtaan lähes päivittäin hevosia, jotka ovat kokemattomia, kouluttamattomia tai koulutus on jäänyt kesken. Edellä mainitut tapaukset ovat aiheuttaneet tai oleet lähellä aiheuttaa jopa hengenvaarallisia tilanteita ihmiselle ja ympäristölle.
Näitä ovat mm.:

 • satulasta putoaminen
 • potkiva hevonen
 • aggressiivinen hevonen
 • ryntäävä hevonen
 • kengitysongelmat
 • lastaus- ja kuljetusongelmat

Katso kurssin esittelyvideo jo pidemmälle koulutetusta hevosesta. Videossa esiintyvällä Hulda-tammalla oli ongelmia käyttäytymisessä ja häntä on koulutettu videon kuvaushetken n. 30 kertaa.

Luonnollinen hevosmiestaito on hyvä tapa käsitellä hevosia ja auttaa välttymään ongelmilta

Ihmiset ovat käsitelleet hevosia jo vuosisatojen ajan. Hevonen kesytettiin ihmisten käyttöön jo 5500 vuotta sitten. Siitä lähtien hevosten käsittely on kulkenut ihmisiltä ja kansakunnilta toisille suusta suuhun. Perintönä vanhemmilta lapsille.

Kari kouluttaa hevosia ns. luonnollisen hevosmiestaidon menetelmiin perustuen. Koulutus perustuu hevosen laumakäyttäytymiseen ja hierarkiaan hevoslaumassa. Sen mukaan hevonen kuuluu osaksi laumaa, jonka hyvä johtaja ihminen on. Luonnollisten ja hevosille ystävällisten työkalujen avulla ihminen saa hevosen käyttäytymään haluamallaan tavalla. Näin hevosta on helppo käsitellä ja sitä on turvallista ohjata niin ratsailta kuin maastakin.

Opi maastakäsittelyn työkalut verkkokurssilla

Hevosen maastakäsittelyyn on olemassa useita käytännönläheisiä työkaluja joiden avulla saadaan hevonen käyttäytymään ihmisen haluamalla tavalla. Kurssilla käydään läpi videoiden avulla seuraavat maastakäsittelyn työkalut:

 1. Peruutustyökalun avulla hevonen oppii peruuttamaan pienillä avuilla, kunnioittamaan ihmisen reviiriä ja se toimii hyvänä korjaustyökaluna.
 2. Luoksetulon avulla hevonen oppii, että ihmisen luoksetuleminen on luvanvaraista. Lisäksi hevonen oppii tulemaan ihmisen luo pienillä avuilla.
 3. Talutus reviirin ulkopuolella -työkalun avulla hevonen alkaa keskittymään ihmiseen ja oppii keskittymään pidempään ja pidempään. Lisäksi hevonen oppii pysähtymään täsmällisesti.
 4. Takaosan väistö kehonkielellä -työkalu on tärkeä johtajuuteen koska sen avulla hevonen oppii väistämään johtajaa takaosalla. Hevonen oppii lisäksi aina näyttämään kaksi silmää johtajalle.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miksi kurssi on tehty?

Haluan kouluttaa ihmisiä ja heidän hevosiaan yhteistyöhön, jotta elämä hevosen kanssa olisi turvallisempaa ja helpompaa.

Mikä aiheuttaa hevosten ongelmakäyttäytymistä?

Hevoset elävät liian usein liian lähellä ns. pakoreaktiota, joka aiheuttaa niille stressitiloja.

Miksi kurssi kannattaa käydä?

Kurssin avulla opit harjoituksia, joiden avulla hevosesi alkaa oppia ja ymmärtää hyvää johtajuutta, jota se luontaisesti kaipaa.

Hevonen isona eläimenä voi aiheuttaa pelkoa ja epävarmuutta, jotka estävät harrastamisen hevosen kanssa. Verkkokurssi antaa työkaluja pelon ja epävarmuuden poistamiseen.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

 • Kurssi on tarkoitettu kaikille ihmisille, jotka ovat tekemisissä hevosten kanssa joko ammattinsa tai harrastuksensa puolesta.
 • Kurssi on hyvä infopaketti niille, jotka aikovat hankkia tai ovat juuri hankkineet hevosen.

Kurssille ei ole ennakkovaatimuksia, eikä mitään perusosaamista välttämättä tarvitse olla. Lapsille hevosten käsittelyä suositellaan aluksi kokeneemman ohjauksessa.

Mitä opetusmateriaaleja kurssi sisältää?

Kurssi sisältää laadukkaita opetusvideoita, joissa kerrotaan ja näytetään hevosten käsittelyä ja työkalujen käyttöä.

Mitä tavoitteita kurssilla on?

 • Sinulla on kurssin jälkeen hyvä käsitys siitä miten hevosta käsitellään maasta ja miten eri työkaluja käytetään.
 • Sinulla on hyvä valmius siirtyä opettelemaan asioita käytännössä.
 • Pystyt ymmärtämään mitä hevonen kaipaa ja miten saat hevosen tuntemaan itsensä rauhalliseksi.
 • Sinulla on hallussasi perustyökalut hevosen kanssa kommunikointiin ja työskentelyyn.
 • Opit lukemaan hevosta.
 • Opit käyttämään kehonkieltä hevosen käsittelyssä.
 • Opit käyttämään koulutusriimua ja -köyttä.
 • Opit ymmärtämään oikeiden työkalujen merkityksen.
 • Opit miten hevonen saavuttaa rentouden.
 • Opit näkemään merkkejä siitä milloin hevonen on rentoutunut.
 • Opit opettamaan hevosta ymmärtämään työn ja vapaa-ajan eron.
 • Yhteiselosi hevosen kanssa helpottuu.

Kari Vepsä

Perheeni kanssa pyöritämme Karkkilassa lännenratsastuksen kilpa-ja valmennustallia KV-Stablea, joka on myös ongelmahevostenkoulutuskeskus. Hevoskoulutustaitoni olen hankkinut mm. USA:sta ja parhaita opettajiani ovat olleet itse hevoset.

Myös lukuisat kilpailumatkat Saksaan,Belgiaan ja Ruotsiin voittoineen ja sijoituksineen ovat jääneet lähtemättömästi mieleen. Tällä hetkellä meillä on 18 hevosta tallissamme, joten hevosista on muodostunut toinen työ musiikin ohella. Hevoskäsittely on kasvanut vauhdilla vuosien aikana. Tällähetkellä koulutan jopa 100 hevosta vuodessa ja näyttäisi kysynnän olevan edelleen kasvussa.

Ratsatuksessa suurin hetkeni oli edustaa Suomea FEI:n MM-kilpailuissa reiningissä Ranskan Caenissa.