Kengitysongelmat-hevosen kouluttaminen kengitykseen

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
89€
Aloita

Jalat ovat hevoselle kaikkein arin paikka. Hevonen tietää, että ilman jalkoja hän kuolee. Hevosen kengittäminen ei onnistu helposti ilman, että hevonen valmistellaan kengitettäväksi.

Hevosen valmistelu kengittämiseen ei ole kengittäjän vaan hevosen omistajan tehtävä. Tällä kurssilla käyn läpi hevosen kengittämisessä esiintyviä ongelmia sekä harjoitteita ongelmien poistamiseen.

Kurssilla kuulet myös mietteitä kengityksestä. Ammattikengittäjät Katri Kolu ja Minna Ovaska kertovat kokemuksiaan.

Kengittäjä Minna Ovaskan ajatuksia kengittämisestä

”Olipa ihan mahtava kokemus vuolla 4 viikon ikäinen varsa, joka käyttäytyi aivan uskomattoman hyvin. En ole koskaan ennen nähnyt näin hyvin toimivaa, näin pientä varsaa!


Itse kengittäjänä olen rauhallinen ja monen mielestä liiankin luottavainen hevosten kanssa, mutta mielestäni se on yksi parhaimpia ominaisuuksia kengittäjällä.


Kyky osata lukea hevosta. Olen useita ennen rauhoituksella kengitettyjä hevosia saanut rauhoittumaan kengitystilanteessa ja nyt kengitykset sujuvat todella hyvin.

Tämä varsa oli heti avoin ja luottavainen, sekä todella rauhallinen. Jalkoja nostaessa ei ollut mitään ongelmaa, vaan joka ainoa jalka nousi nätisti ja pysyi paikoillaan.

Ei edes sitä yhtä kertaa nypännyt kaviota pois!! Erityisesti huomion arvoisena asiana pidin sitä, kuinka varsa luotti heti alkumetreillä minuun, eri täysin vieraaseen ihmiseen ja lisäksi antoi vuolla kaikki kaviot kerralla.

Myöhempinä vuolukerroilla käytös oli edelleen yhtä hyvää ja varsa pysyi rauhallisena vuolujen ajan. Ihan super!

Tämä on niitä tärkeimpiä asioita hevosen elämässä jalkoja ajatellen. Kengitys on ehdottomasti yksi tärkeimmistä toimenpiteistä joita hevoselle tehdään, koska sillä varmistetaan paras kengitys juuri kyseiselle hevoselle.

Hevosen hyvä käytös mahdollistaa kengittäjälle täydellisen työrauhan ja mahdollisuuden kengittää kaviot hevosen rakenteen mukaisesti, yksilöllisesti ja hevosen hyvinvointia kunnioittaen parhaalla mahdollisella tavalla ja kuitenkin ripeästi.

Kun kaikki hevoset saisivat tällaisen alun kuten tämä varsa ja ensimmäisen hyvän vuolukokemuksen rauhallisen kengittäjän kanssa, niin olisipa kengittäjän työ helppoa, nopeaa ja mitä tärkeintä, mukava kokemus hevoselle ja sehän on tässä se tärkein asia.”

Katri Kolu

CE-F eli Sertifioitu Euro-Farrier kengittäjä. Hän on erikoistunut urheiluhevosten kengitykseen erikoisalanaan Lännenhevoset sekä Islanninhevoset (askellajit). Katri tekee myös sairaskengityksiä sekä myös kengittää Karin koulutuksessa olevia hevosia, joilla on kengitysongelmia.

Katri on toiminut kengittäjänämme KV-Stablella jo lähes 20 vuotta. Meille on erittäin tärkeää, että kengittäjä pystyy kengittämään kilpahevosemme laadukkaasti. Näinollen hevoset pystyvät suoriutumaan paremmin kilpasuorituksissa sekä pysyvät terveinä.